Advocatenkantoor Maliepaard

Advocatenkantoor Maliepaard

Vleuten

Over het kantoor

Advocatenkantoor Maliepaard is een kleinschalig advocatenkantoor dat 10 jaar geleden is opgericht door mr. Rianne Maliepaard. Het kantoor richt zich op particulieren en is gespecialiseerd in de rechtsgebieden personen- en familierecht, jeugdrecht en strafrecht.

Op het gebied van personen- en familierecht wordt naast het bieden van rechtsbijstand door een advocaat ook de mogelijkheid van het volgen van een mediationtraject geboden. Op het kantoor is mr. Rianne Maliepaard werkzaam als advocaat en wordt zij bijgestaan door haar secretaresse Dorien van Veldhuizen.

Wanneer u contact opneemt met Advocatenkantoor Maliepaard, telefonisch of per mail, volgt een eerste telefoongesprek. Dit gesprek dient om middels het stellen van enkele korte vragen in kaart te brengen wat het probleem is waarvoor bijstand nodig is. Aan de hand van de antwoorden op de vragen wordt beoordeeld of Advocatenkantoor Maliepaard kan helpen. Dit eerste telefoongesprek is kosteloos. Wanneer blijkt dat Advocatenkantoor Maliepaard inderdaad kan helpen, wordt een eerste afspraak gemaakt om de zaak op kantoor door te spreken en door te nemen welke mogelijkheden er bestaan om de zaak op te lossen.

In dit eerste gesprek wordt een plan van aanpak besproken dat schriftelijk aan u bevestigd wordt. In het vervolg vindt het contact plaats middels telefoon, e-mail en zo nodig een volgend gesprek op kantoor.

De insteek van Advocatenkantoor Maliepaard is om zaken in onderling overleg met de wederpartij op te lossen. Dit kan door middel van schriftelijk overleg maar ook door het voeren van een viergesprek in het bijzijn van de advocaten van beide partijen. Als overleg niet mogelijk blijkt en de zaak opgelost moet worden middels een procedure bij de rechtbank dan worden uw belangen door mr. Rianne Maliepaard uiteraard met verve verdedigd in de rechtszaal.

Direct in het eerste telefoongesprek wordt besproken welke kosten gerekend worden voor uw bijstand. Advocatenkantoor Maliepaard staat particulieren bij op basis van een uurtarief en op basis van een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand). Ook wordt u geïnformeerd over bijkomende kosten zoals onder meer het griffierecht voor de rechtbank.

Advocatenkantoor Maliepaard is een zelfstandig en onafhankelijk advocatenkantoor en deelnemer van het Landelijke Alimentatiedesk advocatennetwerk .

Blogs van dit kantoor

Dit kantoor heeft nog geen blogpublicaties

Zo kan het dus ook

Waarom de Landelijke Alimentatiedesk?

U kunt nu direct contact opnemen met de Alimentatie Intakebalie voor het opstellen of wijzigen van uw overeenkomst voor kinderalimentatie of voor het opstellen van een verzoek tot verhoging of verlaging van de alimentatie. De intakebalie zorgt ervoor dat u de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van Alimentatiedesk.nl behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat of mediator bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid

Over ons

De Landelijke Alimentatie Desk is het kwaliteitsnetwerk van familierechtadvocaten en -mediators. Vind hier een antwoord op uw vragen over alimentatie. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Recht op alimentatie of betalen van alimentatie
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over alimentatie, zowel over het recht op alimentatie als over de plicht tot het betalen van alimentatie. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een advocaat alimentatie voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.