mr. R. Maliepaard

mr. R. Maliepaard

Advocatenkantoor Maliepaard

Over de advocaat

Ik ben mr. Rianne M. Maliepaard. 10 jaar geleden, in 2008, heb ik Advocatenkantoor Maliepaard opgericht. Ik richt mij enkel op de rechtsgebieden personen- en familierecht, jeugdrecht en strafrecht. In deze zaken sta ik particulieren bij die hulp nodig hebben bij het oplossen van een juridisch probleem dat hen vaak persoonlijk raakt.

 

Mijn werkwijze omschrijf ik als betrokken, deskundig en oplossingsgericht. Dat betekent dat u er op kunt rekenen dat ik oog heb voor de emotionele kant van uw zaak, maar bovenal uw juridisch belang in het oog houd. Mijn omgang met cliënten is informeel en eerlijk, ik ga er van uit dat u wenst dat ik de kansen in uw zaak op basis van mijn kennis en ervaring reëel inschat en toelicht. Ik informeer u over de juridische mogelijkheden en help u bij het maken van een keuze voor een bepaalde aanpak, waarbij ik u help om de emoties van de juridische aspecten te scheiden. Van cliënten hoor ik vaak dat zij deze werkwijze als duidelijk ervaren en daardoor achteraf tevreden kunnen terugkijken op het proces en de keuzes die zijn gemaakt.

Wat betreft mijn aanpak van de zaak is het zo dat ik in beginsel probeer uw zaak in overleg met de wederpartij op te lossen. Als een oplossing ‘in onderling overleg’ niet tot de mogelijkheden behoort, zal ik uw belangen echter met verve verdedigen in een gerechtelijke procedure.

Behalve als advocaat treed ik ook op als mediator. Ik vind mediation een verfrissende en prettige aanpak van conflictoplossing, zeker als partijen in de toekomst met elkaar verder moeten, zoals bijvoorbeeld ouders van minderjarige kinderen. Deze aanpak kan echter alleen succes hebben als beide partijen openstaan voor een gezamenlijke oplossing.

mr. R. Maliepaard is advocaat bij Advocatenkantoor Maliepaard.

Gerelateerde blogs

Alle blogberichten

Zo kan het dus ook

Waarom de Landelijke Alimentatiedesk?

U kunt nu direct contact opnemen met de Alimentatie Intakebalie voor het opstellen of wijzigen van uw overeenkomst voor kinderalimentatie of voor het opstellen van een verzoek tot verhoging of verlaging van de alimentatie. De intakebalie zorgt ervoor dat u de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van Alimentatiedesk.nl behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat of mediator bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid

Over ons

De Landelijke Alimentatie Desk is het kwaliteitsnetwerk van familierechtadvocaten en -mediators. Vind hier een antwoord op uw vragen over alimentatie. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Recht op alimentatie of betalen van alimentatie
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over alimentatie, zowel over het recht op alimentatie als over de plicht tot het betalen van alimentatie. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een advocaat alimentatie voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.