Waarvoor kunt u een brief inzake de verlaging of verhoging van kinderalimentatie gebruiken?

Indien er sprake is van een wijziging in de omstandigheden van uw partner die alimentatie dient te betalen kan de kinderalimentatie worden herzien. Dit kan zich voordoen indien uw partner meer of juist minder gaat verdienen of gaat huwen, samenwonen of een geregistreerd partnerschap aangaat.

Wat zijn de voordelen voor het gebruik van deze brief?

 • U schrijft uw partner op een correcte wijze aan tot het verhogen of verlagen van de alimentatie;
 • U wilt samen met uw partner de nieuwe hoogte van de kinderalimentatie overeenkomen;
 • Snel en eenvoudig een op maat gemaakte brief.


Wat staat er onder andere in deze brief?

Indien u gescheiden bent van uw partner en uit die relatie kinderen voortvloeien dan dient voor het levensonderhoud van de kinderen kinderalimentatie te worden betaald door de partner die de kinderen niet verzorgd.

U kunt vrijblijvend met uw partner nieuwe afspraken maken over de hoogte van de kinderalimentatie. Met deze brief geeft u formeel aan dat u het niet eens bent over de hoogte van de kinderalimentatie. U geeft schriftelijk de reden aan waarom u van mening bent dat de kinderalimentatie dient te worden verhoogd of verlaagd.


Wat is belangrijk bij het opstellen van deze brief?

De plicht tot het doorbetalen van kinderalimentatie aan uw partner bestaat tot het 18de levensjaar. Daarna dient de kinderalimentatie rechtstreeks aan de kinderen te worden betaald. Totdat het kind de leeftijd van 21 jaar heeft bereikt, bent u alimentatieplichtig.

Lukt het niet om samen met uw partner nieuwe afspraken te maken inzake de hoogte van de kinderalimentatie neem dan contact op met een van onze juristen.


Direct starten

Extra voordelen bij Doe-Het-Zelf

Veel meer dan het downloaden van een Word-document

Voordelig

Euro72px

80% van de inhoud van juridische documenten is standaard. Daar is geen dure jurist voor nodig.

Altijd Up-To-Date

Foutloos-72px

Zeker weten dat alle juridische documenten 100% kloppen en actueel zijn.

Foutloos

Snelheid

Knip en plakwerk van overeenkomsten is de nr.1 oorzaak van juridische conflicten.

Hoe het werkt

In een handomdraai elk gewenst document op maat maken!

 1. Kies het juiste document

  dit kan een 'boze' brief of overeenkomst zijn. Staat uw document er niet tussen? Neem dan contact op met onze helpdesk. Zij kunnen het gewenste document voor u op maat maken.
 2. Maak uw document op maat

  Iedereen kan met behulp van onze 'slimme' software stap-voor-stap een juridisch document op maat maken. Onze vragen en toelichtingen zijn allemaal in begrijpelijk Nederlands. Mocht het toch niet lukken, geen probleem. Onze medewerkers staan voor u klaar.
 3. Maak een Omnius account en betaal u via iDEAL

  Na afronding van de vragen maakt u een Omnius account aan en betaald u via iDEAL het bedrijg inclusief btw. Zodra de betaling is ontvangen, kunt u het document downloaden in PDF of in Word formaat, opslaan met uw eigen account, opnieuw bewerken en - indien gewenst - digitaal laten ondertekenen.

Twijfelt u toch?

Laat het document controleren of volledig op maat maken. Wij helpen u graag. Neem daarvoor contact op met onze helpdesk

Komt u er zelf niet uit?


Onze juristen helpen u graag
 • 088 - 629 00 40
  Hulp bij Doe Het Zelf

 • Direct contact

  Trusted partners Landelijke Alimentatiedesk Doe-het-zelf


  Trusted partners
  Zo kan het dus ook

  Waarom Landelijke Alimentatiedesk?

  U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van Landelijke Alimentatiedesk voor het opstellen of wijzigen van uw overeenkomst voor kinderalimentatie of voor het opstellen van een verzoek tot verhoging of verlaging van de alimentatie. De intakebalie zorgt ervoor dat u de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

  De aangesloten advocaten van Alimentatiedesk.nl behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat of mediator bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Ons keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
  • Klanten staan centraal

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.2

  Over ons

  Landelijke Alimentatiedesk is het kwaliteitsnetwerk van familierechtadvocaten en -mediators. Vind hier een antwoord op uw vragen over alimentatie. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

  Recht op alimentatie of betalen van alimentatie
  Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over alimentatie, zowel over het recht op alimentatie als over de plicht tot het betalen van alimentatie. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een advocaat alimentatie voor u kan betekenen.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.