Vul eenvoudig uw persoonlijke gegevens in en bereken gratis uw alimentatie. Via het formulier onderaan deze pagina kunt u online een alimentatieberekening uitvoeren om een indicatie te krijgen van de maximale draagkracht.

Indicatie alimentatie berekening

De uitkomst van de alimentatie berekening op deze pagina geeft een goede indicatie van de te betalen of te ontvangen alimentatie. De werkelijke hoogte van de alimentatie is afhankelijk van een aantal factoren. Ook de behoefte van uw kind(eren) en/of ex-partner en specifieke omstandigheden spelen een belangrijke rol.

Uitgebreide alimentatie berekening door advocaat

Wilt u de exacte hoogte van de alimentatie laten berekenen, bijvoorbeeld omdat u binnenkort gaat scheiden, een second opinion voor gemaakte afspraken wilt of omdat er sprake is van gewijzigde omstandigheden? Een gespecialiseerde alimentatie advocaat kan een volledige berekening van de alimentatie voor u uitvoeren. Daarbij houdt de advocaat rekening met uw specifieke situatie en de actuele Tremanormen. Daarnaast kan de advocaat alimentatie u goed adviseren tijdens de onderhandeling en de gemaakte afspraken op schrift stellen. Deze berekening kunt u desgewenst als bewijsstuk gebruiken bij de rechtbank.

U kunt een uitgebreide (complexe) berekening door een advocaat al vanaf ongeveer € 200,- laten maken. Neemt voor meer informatie contact op met onze Alimenatiedesk. U moet voor de berekening in ieder geval de volgende gegevens overleggen:

 • omgangsregeling;
 • jaaropgaven van beide partijen;
 • geboortedatum van uw kind(eren);
 • woonlasten;
 • maandverplichting schulden.

Vragen alimentatie berekening

Heeft u een vraag over de alimentatie berekening? U kunt 7 dagen per week contact opnemen met de Intakebalie van Landelijke Alimentatiedesk. De juristen van de intakebalie helpen u graag bij het opstellen of wijzigen van uw overeenkomst alimentatie, of brengen u in contact met een advocaat alimentatie. Bel nu 088 – 629 00 40 (lokaal tarief). Landelijke Alimentatiedesk is het grootste kwaliteitsnetwerk van onafhankelijke familierecht advocaten en mediators gespecialiseerd in alimentatie en echtscheiding. Met vestigingen door heel Nederland vindt u altijd wel een kantoor bij u in de buurt.

Zo kan het dus ook

Waarom Landelijke Alimentatiedesk?

U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van Landelijke Alimentatiedesk voor het opstellen of wijzigen van uw overeenkomst voor kinderalimentatie of voor het opstellen van een verzoek tot verhoging of verlaging van de alimentatie. De intakebalie zorgt ervoor dat u de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van Alimentatiedesk.nl behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat of mediator bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.2

Over ons

Landelijke Alimentatiedesk is het kwaliteitsnetwerk van familierechtadvocaten en -mediators. Vind hier een antwoord op uw vragen over alimentatie. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Recht op alimentatie of betalen van alimentatie
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over alimentatie, zowel over het recht op alimentatie als over de plicht tot het betalen van alimentatie. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een advocaat alimentatie voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.