Als u afspraken maakt over partneralimentatie, wilt u waarschijnlijk weten wat de (maximale) hoogte van de partneralimentatie is en waar u recht op heeft. In dit artikel leggen wij de bijzonderheden over de hoogte van partneralimentatie aan u uit. Heeft u specifieke vragen en wilt u advies? Neem (gratis) contact op met Landelijke Alimentatiedesk. De juristen van de intakebalie analyseren uw situatie en brengen de mogelijkheden voor u in kaart. U krijgt inzicht in de risico’s en kansen en of het financieel haalbaar lijkt om een zaak te starten. U kunt ons zeven dagen per week 24 uur per dag bereiken via de website en via WhatsApp.

Hoogte van de partneralimentatie 

Samen met uw ex-partner kunt u afspraken maken over de hoogte van de partneralimentatie en de kinderalimentatie. U legt deze afspraken vast in het echtscheidingsconvenant 

De hoogte van zowel de partneralimentatie als kinderalimentatie kunt u samen met uw ex-partner bepalen. Deze afspraken worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant en worden door de rechter beoordeeld. Een advocaat alimentatie kan u tijdens de onderhandeling adviseren en hij kan de afspraken op schrift stellen. 

Vaststelling door de rechter 

Als het niet lukt om met uw ex-partner tot overeenstemming te komen over de hoogte van de alimentatie dan kunt u de rechter vragen een bedrag vast te stellen. U heeft een advocaat alimentatie nodig wanneer u naar de rechter gaat. 

Hoogte van de alimentatie 

U bent vrij om het bedrag samen met uw ex-partner vast te stellen. De rechter kijkt voor het vaststellen van de hoogte met name naar de behoefte en de draagkracht, en is gebonden aan de Tremanormen. Tremanormen zijn richtlijnen die door rechters zijn opgesteld voor het bepalen van de alimentatie.  

De behoefte is het bedrag dat nodig is om van te leven en daarbij wordt ook gekeken naar wat er nodig is om de levensstandaard van tijdens het huwelijk voort te kunnen zetten. En de draagkracht is het bedrag dat daadwerkelijk betaald zou kunnen worden, rekening houdend met woonlasten en schulden. Als de ex-partner niet voldoende draagkracht heeft om kinder- en partneralimentatie te betalen dan gaat de kinderalimentatie voor op de partneralimentatie. 

Gratis alimentatie (her)berekenen 

Landelijke Alimentatiedesk biedt u de mogelijkheid om gratis een alimentatieberekening te maken. U vult enkele gegevens in en krijgt een indicatie van de maximale draagkracht. Heeft u naar aanleiding daarvan nog vragen, of wilt u meer informatie over de hoogte van de partneralimentatie, neem dan contact op met onze intakebalie. De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar. 

Pro deo advocaat? 

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij Landelijke Alimentatiedesk werken waar mogelijk op pro deo basis. Neem bij vragen direct contact met ons op. 

Bel nu voor advies:

Gratis intakegesprek

  Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Ons keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
  • Klanten staan centraal

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid

   8.1

  Wij helpen u graag!
  • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
  • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
  • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
  Bel met de intakebalie
  088 - 629 00 40
  Beschikbaar vanaf
  Neem contact op
  Stel uw vraag via WhatsApp
  06 - 21 29 20 19

  De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

  Maandag
  Dinsdag
  Woensdag
  Donderdag
  08:00-20:00 uur
  08:00-20:00 uur
  08:00-20:00 uur
  08:00-20:00 uur
  Vrijdag
  Zaterdag
  Zondag
  Feestdagen
  08:00-20:00 uur
  09:00-17:00 uur
  12:00-16:00 uur
  Gesloten

  Stel uw vraag

   Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
   Zo kan het dus ook

   Waarom Landelijke Alimentatiedesk?

   U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van Landelijke Alimentatiedesk voor het opstellen of wijzigen van uw overeenkomst voor kinderalimentatie of voor het opstellen van een verzoek tot verhoging of verlaging van de alimentatie. De intakebalie zorgt ervoor dat u de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

   De aangesloten advocaten van Alimentatiedesk.nl behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat of mediator bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

   • 7 dagen per week bereikbaar

    Ook ’s avonds en in het weekend
   • Ons keurmerk

    Uw garantie voor service en kwaliteit
   • Juridische hulp in elke situatie

    Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
   • Overal in Nederland

    Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
   • Klanten staan centraal

    Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
    8.1

   Over ons

   Landelijke Alimentatiedesk is het kwaliteitsnetwerk van familierechtadvocaten en -mediators. Vind hier een antwoord op uw vragen over alimentatie. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

   Recht op alimentatie of betalen van alimentatie
   Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over alimentatie, zowel over het recht op alimentatie als over de plicht tot het betalen van alimentatie. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een advocaat alimentatie voor u kan betekenen.

   Er zijn advocaten gevonden.

   Klik hier voor de resultaten.