Wilt u de kinderalimentatie berekenen? Via de online rekentool van Landelijke Alimentatiedesk krijgt u gratis en snel een indicatie van de alimentatie. De online tool houdt onder andere rekening met de aftrek van het kindgebonden budget en draagkracht van beiden ouders. Toch blijft de berekening van de kinderalimentatie maatwerk. Wilt u een exacte berekening? Dan kunt u het beste een advocaat alimentatie inschakelen.

Berekening kinderalimentatie

Samen met uw ex-partner blijft u verantwoordelijk voor de kinderen. Qua zorg, maar ook voor de financiën. U kunt met uw ex-partner afspraken maken over de hoogte van de kinderalimentatie. De afspraken worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Dit convenant wordt vervolgens door de rechter getoetst.

Maar hoeveel is voldoende om de kinderen hetzelfde te blijven bieden als voor de scheiding? In de praktijk zien we dat een berekening van de kinderalimentatie duidelijkheid biedt. Bereken nu de kinderalimentatie door middel van de online rekentool. De tool geeft u een goede indicatie van de gewenste hoogte van de alimentatie.

Bereken kinderalimentatie

Met de online rekentool van Landelijke Alimentatiedesk kunt u eenvoudig online de kinderalimentatie berekenen. Hebt u juridische ondersteuning nodig? Landelijke Alimentatiedesk beschikt over het grootste kwaliteitsnetwerk van onafhankelijke familierecht advocaten en mediators gespecialiseerd in alimentatie en echtscheiding. Ons netwerk is landelijk verspreid, waardoor er altijd wel een advocaat alimentatie bij u in de buurt beschikbaar is.

Vragen? Bel de Alimentatie Intakebalie voor advies en indien nodig een verwijzing naar een gespecialiseerde advocaat alimentatie bij u in de buurt.
Zo kan het dus ook

Waarom Landelijke Alimentatiedesk?

U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van Landelijke Alimentatiedesk voor het opstellen of wijzigen van uw overeenkomst voor kinderalimentatie of voor het opstellen van een verzoek tot verhoging of verlaging van de alimentatie. De intakebalie zorgt ervoor dat u de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van Alimentatiedesk.nl behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat of mediator bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.2

Over ons

Landelijke Alimentatiedesk is het kwaliteitsnetwerk van familierechtadvocaten en -mediators. Vind hier een antwoord op uw vragen over alimentatie. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Recht op alimentatie of betalen van alimentatie
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over alimentatie, zowel over het recht op alimentatie als over de plicht tot het betalen van alimentatie. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een advocaat alimentatie voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.