mr. M.P.G. Roobeek

mr. M.P.G. Roobeek

Hendrikx Advocaten

Mijdrecht

Over de advocaat

Iedereen die te maken krijgt met het personen-, familie- en erfrecht kan bij mij terecht voor advies en ondersteuning. Daarnaast treed ik op als scheidingsmediator, wat inhoudt dat ik mensen begeleid die in onderling overleg de gevolgen van hun echtscheiding of conflict willen regelen. In familierechtelijke vraagstukken kan ik tevens optreden als bijzondere curator. Een bijzondere curator is er speciaal voor de rechtsbescherming van minderjarige kinderen. Dit kan voorkomen in situaties waarin sprake is van een dusdanig conflict (over de verzorging, opvoeding en/of vermogen van het kind), waarbij de belangen van het minderjarige kind en de belangen van de ouders(s) of voogd tegenstrijdig zijn.

Een bijzonder zwaartepunt in mijn praktijk ligt bij geschillen over afstamming, alimentatie en verdeling van vermogen bij zowel echtscheidingen als nalatenschappen. Bij veel van de (echt)scheidingen die ik behandel zijn ondernemingen betrokken.

Beoordeling van cliënten

Eigenschappen die cliënten mij toeschrijven zijn toegankelijkheid, betrokkenheid en betrouwbaarheid. Mijn werkwijze is dat ik op een empathische en informele manier met mijn cliënten omga, waarbij ik probeer samen met hen zo doelgericht mogelijk tot een oplossing te komen. Indien onderling overleg niet tot een oplossing leidt, zal ik geen gerechtelijke procedure uit de weg gaan en zal ik mijn cliënten begeleiden en bijstaan.

Overige informatie over de advocaat

Michelle is bereikbaar via ons kantoornummer (029 – 730 30 01). Ze is sinds 2013 werkzaam bij Hendrikx Advocaten en sinds 2014 als advocaat. Haar studie Rechtsgeleerdheid heeft ze zowel aan de Universiteit van Amsterdam als de Vrije Universiteit van Amsterdam gevolgd, waarna ze privaatrechtelijk is afgestudeerd en zich binnen haar master met name heeft gericht op het personen- en familierecht. Ze is lid van de volgende specialisatieverenigingen:

– Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht (FJR);

– Vereniging voor Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFas).mr. M.P.G. Roobeek is advocaat bij Hendrikx Advocaten in Mijdrecht en deelnemer van het Omnius Advocatennetwerk. De advocaat is verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius alimentatie advocaten?

U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van Omnius alimentatie advocaten voor het opstellen of wijzigen van uw overeenkomst voor kinderalimentatie of voor het opstellen van een verzoek tot verhoging of verlaging van de alimentatie. De intakebalie zorgt ervoor dat u de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van Alimentatiedesk.nl behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat of mediator bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.1

Over ons

Omnius alimentatie advocaten is het kwaliteitsnetwerk van familierechtadvocaten en -mediators. Vind hier een antwoord op uw vragen over alimentatie. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Recht op alimentatie of betalen van alimentatie
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over alimentatie, zowel over het recht op alimentatie als over de plicht tot het betalen van alimentatie. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een advocaat alimentatie voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.