Advocaat of mediator

Er zijn 3 manieren om een echtscheiding te regelen. U kiest met uw ex-partner

 1. één gezamenlijke advocaat
 2. ieder een eigen advocaat
 3. een mediator

Welke manier u kiest is afhankelijk van hoe goed u en uw ex-partner nog met elkaar kunnen communiceren. Als u denkt samen goede afspraken te kunnen maken, dan is een mediator (een bemiddelaar) of één gezamenlijke advocaat een goede en goedkopere oplossing. Vermoedt u dat het moeilijk wordt om tot gezamenlijke afspraken te komen, dan raden wij u aan ieder een eigen advocaat te nemen. De afspraken legt u vast in een echtscheidingsconvenant.

Heeft u direct advies nodig over echtscheiding of alimentatie, neem dan voor een gratis intakegesprek contact op met de intakebalie van Omnius alimentatie advocaten. Als het nodig is, zoeken de juristen van de intakebalie een geschikte advocaat echtscheiding en alimentatie, of een mediator voor u. Neem direct contact op voor een advies op maat!

Een gezamenlijke advocaat

U kiest een gezamenlijke advocaat, als u samen goede afspraken kunt maken over de toekomst na de scheiding. De afspraken zijn dan snel gemaakt en u heeft minder kosten, doordat u maar 1 advocaat nodig heeft. De advocaat stelt met u samen een echtscheidingsconvenant op en dient deze met het verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank. De rechter hoeft de scheiding daarna alleen nog maar uit te spreken.

Ieder een eigen advocaat

U kiest ieder een eigen advocaat, als u of uw ex-partner eenzijdig de scheiding aanvraagt. De ander hoeft het daar niet mee eens te zijn en kan daartegen nog in bezwaar (verweer) gaan. Ook als u niet samen tot goede afspraken kunt komen voor na de scheiding, is het aan te raden een eigen advocaat te nemen. Een eigen advocaat behartigt uw specifieke belangen. Deze manier van scheiden is duurder, doordat u nu beiden advocaatkosten moet betalen en duurt ook langer dan de andere manieren om te scheiden.

Mediatior

U kies voor een mediator als u denkt met bemiddeling tot goede afspraken te kunnen komen. Veel familierecht-advocaten zijn tevens mediator (advocaat-mediator). Een mediator hoeft daarentegen niet per se een advocaat te zijn. Een mediator is een bemiddelaar die geen partij kiest, maar zorgt dat de partijen samen tot afspraken komen die ze beiden aanvaardbaar vinden. Deze win-win-situatie zorgt er vaak voor dat partijen ook na de scheiding goed met elkaar door één deur kunnen. De afspraken die u bij een mediator maakt, legt u vast in een overeenkomst, het echtscheidingsconvenant. Daarmee eindigt de rol van de mediator.

Advocaat dient de echtscheiding in

Het daadwerkelijke verzoek tot echtscheiding moet altijd via een advocaat bij de rechtbank worden ingediend. U kunt dus niet de hele echtscheiding via een mediator regelen, als die niet tevens advocaat is. Alle mediators die zijn aangesloten bij Omnius alimentatie advocaten zijn tevens advocaat. U heeft dan dus maar met 1 persoon te maken voor het regelen van uw echtscheiding. Bij een advocaat-mediator of een gezamenlijk ingeschakelde advocaat kan het verzoek tot echtscheiding samen met het echtscheidingsconvenant worden ingediend. In principe hoeft de rechter de echtscheiding dan alleen nog officieel uit te spreken. Deze echtscheidingsmanieren kunnen dus snel worden afgerond.

Neem contact op voor direct advies

Bent u van plan te gaan scheiden? Raadpleeg een advocaat echtscheiding en alimentatie, of een mediator van Omnius alimentatie advocaten. Onze advocaten en mediators adviseren u over alle aspecten van de scheiding en zorgen dat u goede afspraken maakt. U kunt gezamenlijk één advocaat inschakelen of een eigen advocaat. Veel advocaten zijn tevens advocaat-mediator. Neem direct contact op met de intakebalie van Omnius alimentatie advocaten voor een gratis intakegesprek.

Pro deo advocaat?

Vaak is het mogelijk om echtscheidingen op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat echtscheiding of mediator regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten en mediators aangesloten bij Omnius alimentatie advocaten werken op pro deo basis. Neem bij vragen direct contact met ons op.

Bel nu voor advies:

Gratis intakegesprek

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid

  7.9

Wij helpen u graag!

 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 40
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 15 51 47 82

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius alimentatie advocaten?

U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van Omnius alimentatie advocaten voor het opstellen of wijzigen van uw overeenkomst voor kinderalimentatie of voor het opstellen van een verzoek tot verhoging of verlaging van de alimentatie. De intakebalie zorgt ervoor dat u de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van Alimentatiedesk.nl behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat of mediator bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  7.9

Over ons

Omnius alimentatie advocaten is het kwaliteitsnetwerk van familierechtadvocaten en -mediators. Vind hier een antwoord op uw vragen over alimentatie. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Recht op alimentatie of betalen van alimentatie
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over alimentatie, zowel over het recht op alimentatie als over de plicht tot het betalen van alimentatie. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een advocaat alimentatie voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.