Alimentatie beëindigen


Omschrijving situatie

In sommige gevallen bestaat de mogelijkheid om de alimentatie te beëindigen. In beginsel bent u namelijk vrij om samen de termijn te bepalen wanneer u scheidt van uw ex-partner. Spreekt u geen termijn af? Dan gelden de wettelijke termijnen. De wettelijke termijnen gelden alleen wanneer het gaan om een echtscheiding. Bij een beëindigd geregistreerd partnerschap moet u altijd goede afspraken maken omtrent de duur. Een advocaat alimentatie kan u adviseren. Alle advocaten aangesloten bij Landelijke Alimentatiedesk hebben veel ervaring met alimentatiezaken en staan u graag bij.

Beëindiging partneralimentatie

De partneralimentatie eindigt automatisch wanneer er sprake is van:

 • overlijden van de ex-partner;
 • hertrouwen van de ex-partner;
 • samenwonen van de ex-partner (niet altijd);
 • als ex-partner een geregistreerd partnerschap aangaat;
 • bij het bereiken van de afgesproken termijn (let op: in uitzonderlijke gevallen kan uw ex-partner om een verlenging vragen).

Naast deze omstandigheden kunt u ook samen besluiten de alimentatie te beëindigen. Dit gaat meestal met tussenkomst van een advocaat alimentatie. Raadpleeg een advocaat alimentatie wanneer u meent dat de alimentatie dient te worden beëindigd.

Beëindiging via de rechter

Wanneer er niet van rechtswege een mogelijkheid tot beëindiging van de alimentatie bestaat, of wanneer u er samen niet uitkomt, kunt u de rechter verzoeken de alimentatie te beëindigen. Dit moet via een advocaat alimentatie. Een advocaat alimentatie kan namens u de rechtbank verzoeken de alimentatie te beëindigen.

Beëindiging kinderalimentatie

Bij de kinderalimentatie bent u gebonden aan de wettelijke termijn. Hier kunt u niet van afwijken. U kunt alleen een verzoek tot aanpassing van het alimentatiebedrag aanvragen bij de rechter. Daar heeft u een advocaat voor nodig. Neem voor gratis advies contact op met de intakebalie van Landelijke Alimentatiedesk. De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij Landelijke Alimentatiedeskn werken waar mogelijk op pro deo basis. Neem bij vragen direct contact met ons op.

Zo kan het dus ook

Waarom Landelijke Alimentatiedesk?

U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van Landelijke Alimentatiedesk voor het opstellen of wijzigen van uw overeenkomst voor kinderalimentatie of voor het opstellen van een verzoek tot verhoging of verlaging van de alimentatie. De intakebalie zorgt ervoor dat u de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van Alimentatiedesk.nl behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat of mediator bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.2

Over ons

Landelijke Alimentatiedesk is het kwaliteitsnetwerk van familierechtadvocaten en -mediators. Vind hier een antwoord op uw vragen over alimentatie. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Recht op alimentatie of betalen van alimentatie
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over alimentatie, zowel over het recht op alimentatie als over de plicht tot het betalen van alimentatie. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een advocaat alimentatie voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.