Alimentatie innen


Omschrijving situatie

Heeft u hulp nodig bij het innen van achterstallige alimentatie? Als uw ex-partner de alimentatie niet of niet op tijd betaalt kunt u in financiële problemen raken. De alimentatie is tenslotte bedoeld om kosten te dekken die u zelf niet kunt betalen. De advocaten en juristen van het Landelijke Alimentatiedesk hebben veel ervaring met het innen van alimentatie en adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem daarom direct contact op als u te maken heeft met achterstallige alimentatie.

Alimentatie innen met deurwaarder

Wanneer de afspraken over de alimentatie zijn vastgelegd in een echtscheidingsconvenant, kunt u zich wenden tot een deurwaarder om de alimentatie te innen. De deurwaarder mag in dergelijke gevallen een dagvaarding uitbrengen of beslag leggen op het inkomen of vermogen van uw ex-partner. Het is goed om u te laten adviseren door een alimentatie advocaat alvorens u een deurwaarder inschakelt.

Geen afspraken op papier

Voor een directe incasso moeten de alimentatie-afspraken uit het echtscheidingsconvenant op papier zijn gezet en door een rechter zijn bevestigd. Als dit niet het geval is, moet u de rechtbank verzoeken uw afspraken te bekrachtigen in een beschikking (rechterlijke uitspraak). Als dat gebeurd is, kan de deurwaarder de alimentatie innen. U heeft een alimentatie advocaat nodig voor de procedure bij de rechter om de afspraken te laten bekrachtigen.

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken pro deo te behandelen. Uw alimentatie advocaat regelt dit voor u en bespreekt de mogelijkheden hiervoor zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij het Landelijke Alimentatiedesk en werken waar mogelijk op pro deo basis. Neem bij vragen direct contact met ons op.

Zo kan het dus ook

Waarom Landelijke Alimentatiedesk?

U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van Landelijke Alimentatiedesk voor het opstellen of wijzigen van uw overeenkomst voor kinderalimentatie of voor het opstellen van een verzoek tot verhoging of verlaging van de alimentatie. De intakebalie zorgt ervoor dat u de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van Alimentatiedesk.nl behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat of mediator bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.2

Over ons

Landelijke Alimentatiedesk is het kwaliteitsnetwerk van familierechtadvocaten en -mediators. Vind hier een antwoord op uw vragen over alimentatie. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Recht op alimentatie of betalen van alimentatie
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over alimentatie, zowel over het recht op alimentatie als over de plicht tot het betalen van alimentatie. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een advocaat alimentatie voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.