Betalingsproblemen


Omschrijving situatie

Niets is zo hinderlijk als een persoon zijn afspraken niet nakomt. Ook bij alimentatie komt het voor dat de alimentatieplichtige niet meer betaalt. Er kunnen diverse oorzaken hieraan ten grondslag liggen. Een advocaat alimentatie kan u advies geven of de alimentatie incasseren. Alle advocaten aangesloten bij Landelijke Alimentatiedesk hebben veel ervaring met alimentatiezaken en staan u graag bij. Neem contact op met een advocaat alimentatie voor direct advies.

Overleg

Wanneer u niet meer betaald krijgt, of niet meer kunt betalen als alimentatieplichtige, is het zaak dat u zo snel mogelijk in overleg treedt. Het kan namelijk om een misverstand of een vergissing gaan.

Advocaat alimentatie

Heeft het overleg niet geholpen? U kunt dan het beste een advocaat alimentatie inschakelen. Dit kunt u doen als u niet meer kunt betalen of niet meer betaald wordt. Een advocaat kan dan uw belangen behartigen en zorgen voor een betalingsregeling of een de alimentatie ineens vorderen. Neem contact op met een advocaat alimentatie aangesloten bij Landelijke Alimentatiedesk voor direct advies.

LBIO

Als de hulp van een advocaat alimentatie ook niet heeft geholpen, kunt u zich wenden tot het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdrage (LBIO). Dit is een gratis dienst, waarmee u de alimentatie kunt innen als alimentatiegerechtigde. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden van toepassing waaraan u moet voldoen.

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij Landelijke Alimentatiedesk werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Zo kan het dus ook

Waarom Landelijke Alimentatiedesk?

U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van Landelijke Alimentatiedesk voor het opstellen of wijzigen van uw overeenkomst voor kinderalimentatie of voor het opstellen van een verzoek tot verhoging of verlaging van de alimentatie. De intakebalie zorgt ervoor dat u de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van Alimentatiedesk.nl behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat of mediator bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.1

Over ons

Landelijke Alimentatiedesk is het kwaliteitsnetwerk van familierechtadvocaten en -mediators. Vind hier een antwoord op uw vragen over alimentatie. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Recht op alimentatie of betalen van alimentatie
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over alimentatie, zowel over het recht op alimentatie als over de plicht tot het betalen van alimentatie. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een advocaat alimentatie voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.