Kinderen uit nieuwe relatie


Omschrijving situatie

Als u een nieuwe relatie krijgt, kan het zijn dat uw nieuwe partner ook kinderen heeft. Ook kunt u uit deze nieuwe relatie kinderen krijgen. Heeft dit invloed op de kinderalimentatie die betaalt voor de kinderen met uw ex-partner?

Kinderalimentatie wordt in principe alleen aangepast bij grote veranderingen in uw financiële situatie of in die van uw ex-partner. Zolang u niet met uw nieuwe partner bent getrouwd of een geregistreerd partnerschap bent aangegaan, heeft u niet de wettelijke plicht om de kinderen van uw nieuwe partner te onderhouden en heeft dat dus geen invloed op de kinderalimentatie die u moet betalen aan uw ex-partner. Krijgt u echter samen een kind, dan heeft u daar wel een wettelijk onderhoudsplicht voor. Dat kan een reden zijn om aanpassing van de kinderalimentatie aan te vragen.

Kinderalimentatie gaat vóór partneralimentatie

De hoofdregel is: kinderalimentatie gaat vóór partneralimentatie. Als u als alimentatieplichtige kinderen krijgt bij een nieuwe partner, dan daalt uw draagkracht om de partneralimentatie aan uw ex-partner te voldoen. Dit kan een reden zijn om uw alimentatieplicht te verlagen. U heeft een advocaat nodig om de alimentatie-afspraken open te breken.

Een advocaat alimentatie kan beoordelen of het in uw specifieke situatie mogelijk is om het alimentatiebedrag aan te passen. Alle advocaten aangesloten bij Landelijke Alimentatiedesk hebben veel ervaring met alimentatiezaken en staan u graag bij. Neem contact op met een advocaat alimentatie voor direct advies.

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij Landelijke Alimentatiedesk werken waar mogelijk op pro deo basis. Neem bij vragen direct contact met ons op.

Zo kan het dus ook

Waarom Landelijke Alimentatiedesk?

U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van Landelijke Alimentatiedesk voor het opstellen of wijzigen van uw overeenkomst voor kinderalimentatie of voor het opstellen van een verzoek tot verhoging of verlaging van de alimentatie. De intakebalie zorgt ervoor dat u de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van Alimentatiedesk.nl behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat of mediator bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.2

Over ons

Landelijke Alimentatiedesk is het kwaliteitsnetwerk van familierechtadvocaten en -mediators. Vind hier een antwoord op uw vragen over alimentatie. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Recht op alimentatie of betalen van alimentatie
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over alimentatie, zowel over het recht op alimentatie als over de plicht tot het betalen van alimentatie. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een advocaat alimentatie voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.