Nieuwe partner


Omschrijving situatie

U betaalt partneralimentatie en uw ex-partner heeft een nieuwe relatie

Als uw ex-partner gaat samenwonen met een nieuwe partner, opnieuw gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, moet hij/zij dit aan u vertellen. Ingeval van een huwelijk of geregistreerd partnerschap eindigt namelijk uw alimentatieverplichting; bij samenwonen is dat soms het geval. In alle gevallen kan het zo zijn dat de behoefte van uw ex-partner verandert. Er is bijvoorbeeld minder behoefte als de woonlasten kunnen worden verdeeld. Een advocaat alimentatie kan u adviseren over uw specifieke situatie en hoe u hiermee om dient te gaan. Het kan namelijk voorkomen dat de alimentatie-afspraken moeten worden aangepast.

U betaalt partneralimentatie en u krijgt een nieuwe relatie

Als uw nieuwe partner een eigen inkomen heeft, wordt ervan uitgegaan dat uw partner in zijn of haar eigen onderhoud kan voorzien. Dit inkomen blijft buiten de draagkrachtberekening van de alimentatie die u aan uw ex-partner betaalt. Uw eigen draagkracht zou echter toe kunnen nemen, doordat u de woonlasten en andere vaste lasten nu kunt delen. Dat zou kunnen betekenen dat u meer partneralimentatie zou moeten (kunnen) betalen. Heeft uw nieuwe partner geen/weinig inkomen, en heeft u de plicht met uw inkomen u beiden te onderhouden, dan heeft u juist minder draagkracht en zou u minder partneralimentatie moeten (kunnen) betalen. Een advocaat alimentatie kan u adviseren over uw specifieke situatie en hoe u hiermee om dient te gaan. Het kan namelijk voorkomen dat de alimentatie-afspraken moeten worden aangepast.

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij Landelijke Alimentatiedesk werken waar mogelijk op pro deo basis. Neem bij vragen direct contact met ons op.

Zo kan het dus ook

Waarom Landelijke Alimentatiedesk?

U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van Landelijke Alimentatiedesk voor het opstellen of wijzigen van uw overeenkomst voor kinderalimentatie of voor het opstellen van een verzoek tot verhoging of verlaging van de alimentatie. De intakebalie zorgt ervoor dat u de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van Alimentatiedesk.nl behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat of mediator bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.2

Over ons

Landelijke Alimentatiedesk is het kwaliteitsnetwerk van familierechtadvocaten en -mediators. Vind hier een antwoord op uw vragen over alimentatie. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Recht op alimentatie of betalen van alimentatie
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over alimentatie, zowel over het recht op alimentatie als over de plicht tot het betalen van alimentatie. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een advocaat alimentatie voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.