Vorderen onterechte betalingen


Omschrijving situatie

Het kan voorkomen dat u uw ex-partner alimentatie betaalt, terwijl er geen verplichting (meer) bestond. Hier kan sprake van zijn als uw ex-partner is gaan samenwonen of is hertrouwd. Al hetgeen u dan betaald heeft is onterecht. Een advocaat alimentatie kan u adviseren. Alle advocaten aangesloten bij Landelijke Alimentatiedesk hebben veel ervaring met het familierecht en staan u graag bij. Neem contact op met de intakebalie van Landelijke Alimentatiedesk voor meer advies.

Terugvorderen alimentatie betalingen

Als u meent dat u onterecht alimentatie heeft betaald is het raadzaam een advocaat alimentatie in te schakelen. Samen met u zal de advocaat proberen aan te tonen dat de alimentatie onterecht is betaald. Dit is vaak lastig aan te tonen, zeker wanneer de afspraken via een berekening door de rechter zijn bekrachtigd.

Omstandigheden die aanleiding kunnen geven tot onterechte betaling:

 • Fout in de berekening alimentatie.
 • Samenwonen door ontvanger alimentatie zonder te melden.
 • Hertrouwen door ex-partner, terwijl u wel alimentatie betaalde.

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De meeste advocaten aangesloten bij Landelijke Alimentatiedesk werken waar mogelijk op pro deo basis. Neem bij vragen direct contact met ons op.

Zo kan het dus ook

Waarom Landelijke Alimentatiedesk?

U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van Landelijke Alimentatiedesk voor het opstellen of wijzigen van uw overeenkomst voor kinderalimentatie of voor het opstellen van een verzoek tot verhoging of verlaging van de alimentatie. De intakebalie zorgt ervoor dat u de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van Alimentatiedesk.nl behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat of mediator bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.2

Over ons

Landelijke Alimentatiedesk is het kwaliteitsnetwerk van familierechtadvocaten en -mediators. Vind hier een antwoord op uw vragen over alimentatie. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Recht op alimentatie of betalen van alimentatie
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over alimentatie, zowel over het recht op alimentatie als over de plicht tot het betalen van alimentatie. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een advocaat alimentatie voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.